Kitap okuma alışkanlığı ve hayatımıza etkisi

Günümüz şartlarında en çok şikayetçi olduğumuz konulardan biriside sınavlardaki başarı durumumuz. Eğitim hayatımız ve sonrasında defalarca sınava gireriz. Ama sonuçlar bizi pek memnun etmez. Öğrencilerimizin ve bizim başarımızın düşük olma sebeplerinden birisi de kitap okuma alışkanlığımızın olmamasından kaynaklanıyor.

Okuma oranı düşük bir ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz. Çünkü bir yandan da hızla gelişen teknoloji ile mücadele ediyoruz. teknik gelişmelerde bir adım önde olan ülkelerin bize pazarladıkları teknoloji yaşam alanımıza çok fazla müdahale ediyor. Hızla akan yaşamda okumaya zamamınız kalmıyor.

Okuma alışkanlığı temelden yani öğrencilik yıllarından kazanılması gereken bir alışkanlık.

ilkokul - masal hikaye
ortaokul - roman, şiir
lise- fikir kitapları
üniversite- kültürel dergi çıkarma, konferans verme, sunumlar yapma, kitap çıkarma, kültürel gezi turları düzenleme vs etkinlikler olmalı bir öğrenci için.

Üniversitede bu etkinlikleri yapan bir öğrencinin firmalar, şirketler peşinde koşacak işe almak isteyecektir. Öğrencilik yıllarında kitap ile yapılan kariyer, ilerleyen yıllarda hızla yükselen kariyer durumuna dönüşecektir.

Tarihte el yazması eserler yazıp, o kitaplar ile günümüze ışık tutan bir ecdadın çocuklarıyız. Okuma alışkanlığını bir an önce kazanmalı, hızlı okuma teknikleri ile kitapları bir bir devirmeli ve kültürel etkinliklere başlamalıyız.

Üstelik kitap okumayı seven öğrenciler sınavlarda daha başarılı olmaktadır. Verimli ders çalışma teknikleri arasında mutlaka düzenli kitap okuma faliyeti olmalı.

Bir güzel söz: Gençlerini kitaplar ile beslemeyen milletlerin sonları acıdır. ( Ovidius )

Eğirimci Yazar / Fatih BİRCAN

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Bircan Arşivi