ING KOBİ'nin Hızlı Limit hizmetine GİB entegrasyonu sağlandı

ING KOBİ'nin Hızlı Limit hizmetine GİB entegrasyonu sağlandı
ING Türkiye Tüzel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Öcal Ağar: - "Sektör öncülerinden olduğumuz yeni entegrasyonumuz ile müşterilerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmaktan mutluyuz"
ING Türkiye, "KOBİ Hızlı Limit" hizmetini Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) entegrasyonuyla bir adım öteye taşıdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ING KOBİ Hızlı Limit ile işletme sahipleri ihtiyaçları olan yüksek limitli kredi ürünleri için tek seferde tamamen dijital kanallar üzerinden limit başvurusunda bulunabiliyor ve başvuru sonucunu öğrenebiliyor.

KOBİ Hızlı Limit ile şahıs işletmeleri, limited ve anonim şirketler, yüksek limitlerle işletme sermayesi amaçlı taksitli ticari kredi gibi nakit kredi ürünlerine, teminat mektubu, KOBİ İş Yeri ve KOBİ Taşıt Kredisi gibi bankacılık ürünlerine hiçbir evrak sunmadan dijital ortamdan başvurabiliyor.

GİB ile yapılan entegrasyon sayesinde ise artık tüzel ve şahıs firmaları, mali verilerinin GİB üzerinden otomatik olarak paylaşılması için onay verebiliyor, böylelikle dijital ortamda kredi başvurularını dakikalar içerisinde tamamlayabiliyor, sonucunu da dijitalden öğrenebiliyor. Ayrıca müşteriler, onay vermeleri durumunda Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden gayrimenkul bilgilerini de paylaşabiliyor.

- "Müşterilerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmaktan mutluyuz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ING Türkiye Tüzel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Öcal Ağar, KOBİ Hızlı Limit hizmetiyle müşterilere ihtiyaçları olan kredi ürünlerine kolaylıkla ulaşma imkanı sağladıklarını belirtti.

Ağar, "Dijital kanallarımız sayesinde müşterilerimiz birkaç dakika içerisinde nakdi ve gayri nakdi kredi başvurularını tamamlayabiliyor ve süreçlerini hızlı ve zahmetsiz bir şekilde yönetebiliyor. Sektör öncülerinden olduğumuz yeni entegrasyonumuz ile müşterilerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmaktan mutluyuz." ifadelerini kullandı.

KOBİ Hızlı Limit hizmetleri ile tüzel ve şahıs firmalarının mali verilerini, şubeye gitmek zorunda kalmadan, kolay ve zahmetsiz bir şekilde dijital platformlar üzerinden onay vererek paylaşabildiklerini vurgulayan Ağar, "Böylece sistemde hazır bulunan mali veriler, başvurularında doğrudan kullanılarak sürecin daha hızlı tamamlanmasını sağlıyor. Dijital yetkinliklerimizi her segmentteki müşterimizin ihtiyaçlarına en hızlı şekilde yanıt verebilmek için geliştirmeye devam edeceğiz." açıklamalarında bulundu.


AA