OSB YÖNETİMİ, MALİ GENEL KURULUNU YAPTI

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplandı.

KARAMAN OSB'DE YÜZLER GÜLÜYOR

OSB YÖNETİMİ, MALİ GENEL KURULUNU YAPTI


Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplandı. OSB Müdürlüğünde düzenlenen 6. Mali Genel Kurul Toplantısına OSB Yönetim Kurulunun yanı sıra, üyeler, sanayici ve iş adamları ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yetkilileri de  katıldı.

OSB Yönetim Kurulununda alınan kararlar oy birliği ile katılımcılardan destek buldu. Alınan kararlar böylece Mali Genel Kurulunda da ibra edilirken, sanayici ve iş adamlarına seslenen Karaman OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Bonuynukalın, gelinen sürçte yapılan hizmetlerden bahsetti. Boynukalın;

"Kıymetli üyelerimiz, çok değerli sanayicilerimiz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüz ve çalışma arkadaşlarımız hepiniz hoş geldiniz. 

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak bugün 3. hizmet yılımızı geride bırakmış bulunuyoruz.
 
Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki, Karaman Organize Sanayi Bölgesi olarak geçen 3 yılın ardından pandemi sürecinde göstermiş olduğumuz üretim performansı ile ülke ekonomimize bizlerde güç verdik. 

Zaman zaman her birimizin yaşadığı hammadde, lojistik ve enerji başta olmak üzere artan tüm maliyetlere rağmen Karaman OSB olarak üretimden asla kopmadık.

OSB’lerin ülkemiz ekonomisindeki önemini biliyoruz. Nitekim ülkemizin doğrudan kalkınmasında lokomotif rol üstlenen bölgelerimizden biri de Karaman Organize Sanayi Bölgemizdir. 

Bu doğrudan ve planlı kalkınmanın temelinde biz OSB Yöneticilerine de görevler düşmektedir. Çünkü bugüne kadar Karaman Organize sanayi Bölgesi olarak edindiğimiz kazanımların öncelikle korunması ve akabinde gelişmesi için her birimiz üzerine düşen görevi özveriyle yapmaktadır.


Değerli Hazirun; kıymetli sanayicilerimiz.

Karaman OSB denilince akla sadece üretim değil, ülkemize örnek olan istihdam modeli de gelmektedir. Yine inşallah, Cumhuriyetimizin 100. yılında da istihdam hedefi giderek katlanacaktır. Çünkü bizler sadece bugünü ve günümüzü değil, geleceğimizi de kurgulayan bir anlayış ve yatırım modeli ile çalışmalarımızı gayret ve çaba ile sürdürmekteyiz.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi olarak 3 yıl önce göreve geldiğimiz günden bugüne çeşitli Bakanlıklarımız başta olmak üzere üst düzey yetkililerle de camiamızın sorunları ve taleplerini her daim paylaştık. Ben bu anlamda OSB yönetimi adına emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 

Yine Karaman OSB'mizin Yeşil OSB’ye dönüşümünü hızlandıracak altyapı yatırımlarında bizlere destek veren kişi ve kurumlara da ayrıca şükranlarımı sunuyorum.

Bugün geldiğimiz süreçte 3. yılını geride bırakan Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetimimiz çok sayıda faaliyet ve hizmeti buluşturmanın mutluluğunu yaşamaktadır.

Gelinen bu süreçte, Karaman OSB Yönetim Kurulu olarak çalışmalarımız, Belediye hizmetleri mantığında ilerlerken;  yol, yapım, çevre düzeni ve bunun yanında spor amaçlı çeşitli kompleks tesislerimizin kazandırılmasına da hep birlikte şahit olduk.

Yaptığımız yatırım ve hizmetlere bakıldığında,  Karaman OSB'mize  2  adet sıfır itfaiye aracını hizmetimize aldık.

Bunun yanında 1 adet yeni full otomatik çöp aracı ile 1 adet yol süpürge aracı da aldık.  Her ikisi de OSB’miz için gerekli idi. Biri 24 metre, 360 derece dönebilen hidrolik merdiven aksamlı. uzaktan kumanda ile kontrol ve telsiz telefonlu full otomatik sepet aksamına sahip. Bunu teknik ekibimiz çok araştırdı. Hele ikincisi 32 metre yüksekliğe ulaşabilen tam otomatik termal kameralı uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen kule ile Türkiye’de sayılı itfaiyelerden birisi diyebilirim.

Bu hizmetlere bakıldığında diğer OSB’lerde bile eşine rastlanmamıştır. Rabbim inşallah bir daha afet vermesin. Bu araçları yangınlar öncesi sipariş etmiştik. Ama ekipmanımızı kuvvetlendiriyoruz. AFAD İl Müdürümüz ile görüştük tatbikatlar yapacağız. Eksikliklerimizi hem OSB Müdürlüğü hem Sanayicilerimiz olarak gidereceğiz. Bu konuda koordinasyonu arttıracağız.

Yine hizmetlere baktığımızda, güvenlik noktaları oluşturularak Organize Sanayi Bölgesini genel kapsayarak MO-BE-SE sistemlerinin kurulumunu gerçekleştirdik. MO-BE-SE sistemi ağını daha da artırarak Organize Sanayi Bölgemizi 7-24 kayıt altına alarak ve izleyerek daha güvenli hale getirdik.

Karaman OSB’mizin sınırları içerisinden geçen MEDAŞ’a ait çift devre enerji nakil hattını sonunda kaldırttık. Yol güzergahına ve yer altına aldırtarak OSB de kanayan bir yaraya daha çözüm bulduk.

Elektrikte MEVKA destekli Elektrik ve Su Sayaçları OSOS sistemi kuruldu. Artık herkes elektrik ve su tüketimlerini artık online olarak takip edebiliyor.

Elektrik enerjisinin kesintisiz olabilmesi için SKADA merkezi çalışmaları da tamamlandı. Teknik olarak devreye alınması bekleniyor. Herhalde bir aya biter değil mi Mustafa Bey.

Doğalgaz ağır bakımları OSB Yönetim Kurulu olarak Müdürlüğümüz bünyesinde personeller ile yapıyoruz. Tüm sanayicilerimizin istasyon bakımlarını yaptık ve düzenli olarak kontrollere devam edeceğiz. 

Rabbim iş kazası ve patlamalardan korusun. Bizde bu konuda tedbirlerimizi alarak büyük patlamaların önüne geçtik. Bu konunun önemini, saha raporları ile de anladık.  Ana hatlardan, Sanayicilerimizin hatlarına birçok noktada kaçaklar bulunarak, deforme olan yerler tamir yapılarak kapatıldı.

Karaman OSB Çevresinde Çevre Duvarı çalışmalarında OSB’mizin güney tarafını kapattık. Yunus Emre Kültür vakfı geri dönüşün yanına geldik. İki aya hem orası hem TEİAŞ elektrik ŞALT sahası yanında kapatılarak tüm OSB’mizi çevre duvarı ile çevrelemiş olacağız.

Yine Atık Su arıtma tesisi inşaatı devam ediyor. Kaba inşaat bitti sayılır, Makine ve Otomasyon işleri yapımına başlandı. % 49 seviyesinde. 2023 yılı Nisan ayında devreye alınmasını bekliyoruz.

Yeşil OSB projesi kapsamında ekilen ağaçlarımız için 2021 yılında, önceki iki senenin fidanları bakımı ve gözemesini yaptık. Yaklaşık 10 bin fidan gözemesi yaptık. Bu yeşilliklere bakacağız, koruyacağız, yaşatacağız İnşallah.

Tüm bu yapılan hizmetlerimizde bizlere destek veren tüm kurum, kuruluş ve sanayicilerimize şahsım ve yönetim kurulumuz adına şükranlarımı sunuyor, Mali Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."dedi.

Genel Kurul toplantısı, dilek temenniler, soruların cevaplanması ve karşılıklı istişarelerin ardından sona erdi. 
 




OSB Karaman Genel Kurul Toplantı Haber Gündem