Migros Bornova Aile Kulübü'nden sağlıklı yaşam temalı etkinlik

Bornova Kaymakamlığı iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği ve spor gibi konularda sağlık ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik bilgiler paylaşıldı

Migros Bornova Aile Kulübü, Bornova Kaymakamlığı iş birliğiyle İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü paydaşlığında sağlıklı yaşam temalı etkinlik düzenlendi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Bornova Kaymakamlığı'nın "Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Sağlıkla Yaşayan Bornova" projesi kapsamında Forum Bornova 5M Migros mağazasında gerçekleşen etkinlik, yoğun ilgi gördü.

Etkinlikte, uzman diyetisyen, gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve spor eğitmenleri tarafından sağlıklı beslenme, gıda güvenliği ve spor gibi konularda sağlık ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik bilgiler paylaşılırken, eğlenceli aktivitelerle katılımcıların keyifli vakit geçirmesi sağlandı.

Katılımcılar, gıda güvenliğinin sağlanmasından etiket okumanın önemine, gıda israfının önlenmesinden evde yapılabilecek spor ve egzersiz hareketlerine kadar birçok konuda uzmanlarla birebir görüşme fırsatı buldu.

- 20 bin kadın kendi işini kurdu

Sağlıklı ve donanımlı bir ailenin, üretken ve güçlü bir toplumun yapı taşı olduğuna inanan Migros Aile Kulüpleri, farkındalık etkinlikleri ve verdiği eğitimlerle bugünün ve geleceğin güçlü bireylerinin gelişimini desteklemeye devam ediyor.

Migros Aile Kulüpleri, Türkiye genelinde 24 ilde ve 36 farklı noktada, 220'den fazla alanda mesleki ve hobi amaçlı eğitimler sunuyor.

470 binden fazla üyesinin büyük bir kısmını kadınların oluşturduğu Aile Kulüpleri, hobi eğitimleri aracılığıyla sosyal hayatı zenginleştirirken, yeni meslek edinme fırsatları yaratarak gelir elde etme imkanı sunuyor. Aldığı eğitimlerle bugüne kadar 20 bin kadın kendi işini kurarak aile bütçelerine katkı sağladı.

Migros mağazaları içerisinde yer alan tam donanımlı sınıflarda, her yaştan kadın, erkek ve çocuğun yeteneklerini geliştirmesi hedefleniyor.

Aşçılıktan el sanatlarına, yabancı dil kurslarından kişisel gelişime, işaret dilinden okuma yazma kurslarına, ekolojik okuryazarlıktan arı yetiştiriciliğine, bahçecilikten tarım ekonomisine, dijital okuryazarlıktan pazarlamaya, satrançtan robotik kodlamaya kadar geniş bir yelpazeye sahip eğitimler, "Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü İlçe Halk Eğitim Merkezleri" öğretmenleri tarafından veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı eğitimlerin yanı sıra sağlık, hijyen, geri dönüşüm, kompost yapımı, gıdanın korunması, ekoloji okuryazarlığı, sıfır atık mutfak, ekosistem, çevre ve iklim değişikliği, çocuk gelişimi gibi konularda günübirlik atölye çalışmaları ve seminerler de düzenleniyor.


AA