KONUK; ÇALIŞAN HERKES KADROLU OLACAK, ASGARİ ÜCRET ARTIŞININ GERİSİNDE KALAN MAAŞ ZAMLARINDAKİ KAYIP TELAFİ EDİLECEK

KONYA ŞEKERLE ÖZDEŞLEŞEN BAŞKAN 2013 yılında Cihanbeyli Belediye Meclisi tarafından, Cihanbeyli ve bölgeye yaptığı hizmetlerden dolayı Fahri Hemşerilik unvanı takdim edilen Recep Konuk, seçim çalışmaları çerçevesinde gittiği Cihanbeyli ve Kulu'da çiftçilerle bir araya geldi.

Ziyarette Kululu ve Cihanbeylili üreticiler fahri hemşerileri Recep Konuk’u bağrına bastı. 
Çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği programlarda Recep Konuk, çiftçilerle hasret giderdi ve kurumu toparlamak için yapılacaklar ile gerçekleştireceği yeni hizmetleri anlattı.
Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Recep Konuk, bölge gezisine Taşpınar Mahallesiyle başladı, daha sonra Günyüzü Mahallesi ve Yapalı Mahallesine geçen Recep Konuk, burada çiftçilerle bir araya geldi. Cihanbeyli İlçe Merkezinde davul ve zurnalarla karşılanan Başkan Konuk, buradaki programından sonra ise Kulu İlçesine geçti ve Kulu’da da çiftçilerle bir araya geldi. Kulu programından sonra Yeniceoba Mahallesine geçen Konuk,İnsuyu, Pınarbaşı ve Ağabeyli Mahallelerini de ziyaret etti.

“CİHANBEYLİ’YE ŞEKER FABRİKASINI BUGÜN DEĞİL, 10 YIL ÖNCE SÖYLEDİM”
Cihanbeyli’ye şeker fabrikası yapımının ilk kendisi tarafından telaffuz edildiğini, 2013 yılında kendisine Fahri Hemşerilik Beratının verildiği programda bu bölgeye şeker fabrikasını yapacağını söylediğini hatırlatan Recep Konuk, “bugün de söylüyorum, bir yere şeker fabrikası yapılacaksa o burası olacaktır ve onu da ancak biz yaparız” dedi.
Bazı sosyal medya hesaplarında yürütülen algı operasyonlarına değinen Başkan Konuk, Cihanbeyli’nin en büyük fabrikasını kendisinin yaptığını, bundan sonra da Konya’nın bütün ilçelerine hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.Konya Şeker Fabrikası’nın taşınması konusundaki spekülasyonlara da değinen Konuk, konuya ilişkin şunları söyledi; “Arkadaşlar hem para yok diyor hem de fabrika kuracağız diyor. 2022’de yaptıkları açıklamada 2023’yılında temelini atacağız, 2024 yılında faaliyete geçecek dediler. Var mı böyle bir şey? Yapılıyor mu Fabrika? Çok borçluysanız fabrikayı nasıl kuracaksınız? 
Şeker Pancarı ile ilgili bir fabrika yapacaksınız, bunu doğru yere kurmanız lazım. Doğru yer neresidir? Öncelikle hammaddenin çokça olduğu yerdir. Buna en ergonomik nokta olarak bakılmalı, onun dışında suyu, diğer unsurları gibi konulara da bakılmalı, ona göre yapılmalıdır. Eğer Konya Şeker Fabrikasının gideceği bir yer varsa bu da Cihanbeyli ile Altınekin arasındadır, bunu ilk telaffuz eden de zaten benim. 
Bugüne kadar 3 yılda tek bir çivi çakmamış olanlar, Cihanbeyli’ye fabrikalar kurmuş Recep Konuk’a laf ediyor. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bakın benim işlerimin aynaları Konya-Ankara yolunun kıyısında duruyor.
Cihanbeyli’nin en büyük yatırımıPanplast’tan benim dönemimde onlarca kamyonluk yük çıkıyordu şimdi bu 2-3 kamyona düştü. Mevcudu çalıştıramayanlar, mevcudun makinalarını sökenler yeni fabrikayı nasıl kuracak?”dedi.

“FABRİKALARIMIZDA BİR TANE SENDİKASIZ PERSONEL KALMAYACAK”
Gelen sorular üzerine personele yönelik de müjdeler veren Başkan Konuk, Konya Şeker bünyesinde bir tane bile kadrosuz personelin kalmayacağını ifade etti.
1999’da göreve başladığında yaklaşık 1.500 kişiye istihdam sağlayabilen Kooperatif iştiraklerinin bıraktığında ilave 13.000 istihdam sağladığını hatırlatan Recep Konuk “Konya Şeker benim dönemimde yaptığıyatırımlarla binlerce hemşerimizin evladının elinin ekmek tutmasını sağladı. O dönemi baz alırsak Konya Şeker’in işsizlikle mücadeledeki başarısına kimse ve hiçbir kurum yaklaşamaz. Kurumun çalışanlarının gerek ücret gerek iş güvencesi haklarının kıymetini de istihdamın, iş üretmenin önemini bilenler bilir. 3 yılda taş üstüne taş koymamış, aş üstüne bir kaşık aş eklememiş olanların çalışana dostluğu şeklendir. İşçi dostu, çalışan dostu olanlar fabrikaları kapatmaz, yeni fabrika açar. İşçi dostu, çalışan dostu yönetimler fabrikaları eksik kapasite çalıştırmaz, tam kapasitede tutar. Fabrikaları kapatanların, eksik kapasite çalıştıranların yarın kadro verdim dedikleri kardeşlerimize dönüp harç bitti yapı paydos diyeceğinden emin olabilirsiniz. Çünkü üretim tesisi yoksa üretim olmaz, iş yoksa işçi olmaz. 22 Yılda ben 46 yatırım yaptım, binlerce gencimizin eli ekmek tuttu. Mevcut yönetim ise 3 yılda fabrikalarımızın bazılarını çalıştırmayı beceremedi, bazılarında da sabit işletme maliyetlerini bile karşılayamayacak kapasite ile yani eksik kapasite ile üretime geçti. Üretimi duran ya da eksik kapasite çalışan tesislerimizdeki birçok kardeşim şu anda kadroda bir işleri var ama gizli işsiz durumundalar. Eğer bu tesisler tekrar çalışmaya başlamazsa, başlatılamazsa işsizliğe doğru adım adım ilerlerler.” dedi. 
Recep Konuk, geldikleri anda her kampüsün yakınında çalışanlara yönelik konut projeleri yapacaklarını da söyledi. Konya Şeker’de yapılan zam konusuna da değinen Konuk, bu sene çalışanlara yönelik verilen zammın, asgari ücrette yapılan artış oranının bile gerisinde kaldığını belirterek, geldikleri anda çalışanların kaybını telafi edeceklerini, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini, Konya Şeker ve iştiraklerinde kadrosuz, sendikasız hiçbir personelin kalmayacağını, personelin de hak ettiği maaşı alacağını sözlerine ekledi.
 

karaman haber karaman haber siteleri karaman haber 70 karaman haber güncel karaman haber - son dakika