KARAMAN'DA SAHTE İÇKİ OPERASYONU: KAÇAK ALKOLE BÜYÜK DARBE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yılbaşı öncesinde Türkiye genelinde düzenlenen geniş kapsamlı bir operasyonla kaçak ve sahte alkole karşı önemli bir mücadele başlatıldığını duyurdu. "Çengel-5" adı verilen operasyonlar, 81 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilerek, kaçak içki ticaretine karşı ciddi adımlar atıldı.

 

Operasyon sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaşan İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Çengel-5" operasyonları kapsamında toplamda 187 ton kaçak veya sahte alkol ile etil alkolün ele geçirildiğini ve bu sayede 35 milyon TL'lik vergi kaybının engellendiğini belirtti.

Toplamda 220 kişi hakkında yasal işlem yapılan operasyonlarda, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlükleri, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın da aktif rol aldığı bildirildi.

Operasyonlar kapsamında ayrıca 15 bin litre etil alkol, 188 bin litre kaçak/sahte alkollü içki, 6 bin 100 şişe kaçak/sahte alkollü içki, bin 300 adet boş şişe ve 7 bin 700 adet bandrol ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda 2 bin 100 adet alkol aroması ve 8 bin 700 adet etiket de bulundu. Ayrıca, 12 adet kaçak alkollü içki imalathanesi de deşifre edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis ve Gelir İdaresi Başkanlığı personelini tebrik ederek, operasyonun ülkenin büyük miktarda vergi kaybına uğramasını önlediğini vurguladı. Kamuoyuna önemli bir güvenlik ve sağlık tehditi oluşturan kaçak içki üretimi ve ticaretine karşı operasyonların artarak devam edeceği belirtildi.

karaman haber karaman habercisi karaman haber siteleri karaman haber vefat edenler karaman haber ajansı