ARSA TÜCCARLARINA TOKAT GİBİ KARAR

Musa Akgül'ün, 2012 yılında yatırım yapmak amacıyla aldığı iki farklı arazi parselinde henüz bir çivi bile çakmadığı, E-karaman.com'un haberiyle kamuoyuna duyurulmuştu.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde uzun yıllardır yapılmayan bir yatırım, Sanayi Bakanlığı'nın müdahalesiyle gündeme oturdu. Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karaman Şube Başkanı Musa Akgül'ün, 2012 yılında yatırım yapmak amacıyla aldığı iki farklı arazi parselinde henüz bir çivi bile çakmadığı, E-karaman.com'un haberiyle kamuoyuna duyurulmuştu.

Sanayi Bakanlığı'nın yaptığı denetimler sonucunda, haberin doğruluğu teyit edilerek bu parsellerde inşaat faaliyeti yapılmadığı belirlendi. Bakanlık, 12 yıldır üretime geçmeyen bu parsellerin Karaman Organize Sanayi Bölgesi'ne tekrar devredilmesi gerektiğini raporladı.

Bu gelişme, Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Boynukalın'ın da tartışmalara dahil olmasına neden oldu. İddialara göre, Boynukalın'ın böyle durumlara göz yumduğu ve bu durumun hukuki olarak görevi kötüye kullanma olarak değerlendirilebileceği belirtiliyor.

E-karaman.com Haber Sitesi İmtiyaz Sahibi Hasan Erkin Özen, yaptığı açıklamada, "Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan yanlış uygulamaların takipçisi olacağız. Bu konuda hukuki süreçleri de yakından takip ediyoruz. Karaman'ın yatırım alma noktasında arsa tüccarlarına takılması kabul edilemez bir durum. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz, yaptığımız yayınlar ile Karaman'ın gelişmesi için ilkeli ve tarafsız yayınlara devam edeceğiz," dedi.

Sanayi Bakanlığı'nın bu kararı, Karaman'da yatırım bekleyen birçok girişimci için umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor. Bakanlık yetkilileri, benzer durumların yaşanmaması için OSB'lerde daha sıkı denetimlerin yapılacağını vurguladı. Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde yeniden tahsis edilecek arazilerin, gerçekten üretim ve yatırım yapacak girişimcilere verilmesi planlanıyor.

Karaman'da yaşanan bu gelişme, yerel ekonomiyi canlandırmak ve bölgeyi sanayi açısından daha cazip hale getirmek adına önemli bir adım olarak görülüyor. E-karaman.com olarak, bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

karaman haber karaman haber resimleri karaman haber siteleri karaman haber - son dakika trafik kazası karaman haber vefat edenler